Австралийският парламент гласува днес да порицае бившия министър-председател либерал Скот

...
Австралийският парламент гласува днес да порицае бившия министър-председател либерал Скот
Коментари Харесай

Австралийският парламент порица експремиер за назначения

Австралийският парламент гласоподава през днешния ден да порицае някогашния министър-председател либерал Скот Морисън, откакто следствие откри, че тайното му предопределение в голям брой министерства по време на пандемията Covid-19 подкопава доверието в държавното управление, заяви " Ройтерс ".

Историческото предложение, импортирано от ръководещата Лейбъристка партия, беше признато с 86 гласа " за " против 50 гласа " срещу " в долната камара.

Морисън, който загуби властта на парламентарни избори през май , скрито поел пет министерски функции по време на пандемията : опазване на здравето, финанси, хазна, запаси и вътрешни работи.
 Австралийският министър председател с рекордно невисок рейтинг
Австралийският министър председател с рекордно невисок рейтинг

Правителството под напън след секс свадите

Това е първият път, когато някогашен министър-председател е охулен от Народното събрание, макар че действието е алегорично .

" Факт е, че нашата народна власт е скъпа, сподели лейбъристкият министър-председател Антъни Албанезе по време на дебата, като се разгласи в интерес на порицанието на Морисън. Няма място за блаженство. "

Морисън сподели, че решенията му са били законни и че решението е било належащо при положение, че министрите станат недееспособни по време на пандемията.

" За тези, които желаят да прибавят преценката си през днешния ден по отношение на дейностите ми в поддръжка на това предложение за съмнение, предлагам просто да обмислят следното: трябвало ли ви е в миналото да се справяте с рецесия, при която вероятностите са били изцяло незнайни?, сподели Морисън в Народното събрание преди вота през днешния ден. При такива условия успяхте ли да вземете всички решения изцяло верни? "

Морисън сподели, че е употребявал пълномощията единствено един път , с цел да блокира плана за изследване на газ PEP-11 на BPH Energy.

Той одобри рекомендациите от следствие на назначението , в това число законодателство, изискващо обществено обявяване на министерските назначения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР