Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок спира 112 свои печатни издания.

...
Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок спира 112 свои печатни издания.
Коментари Харесай

Бившият собственик на bTV спира 112 печатни издания

Австралийският медиен магнат Рупърт Мърдок стопира 112 свои печатни издания. 36 от районните вестници ще бъдат закрити, 76 ще продължат да работят, само че единствено онлайн.

Компанията му News Corp Australia разгласи, че решението значи редуциране на работни места, само че без да посочи какъв брой тъкмо.

Затварянето поради коронавирусната пандемия удари приходите от рекламна и задълбочи рецесията в медийния бранш в страната, отбелязва Би Би Си, като се базира на изпълнителния ръководител на News Corp Майкъл Милър.

Съгласно новия проект огромните всекидневници на News Corp, в това число Herald Sun и Daily Telegraph, ще станат по-затворени, по-фокусирани в националните, в сравнение с в интернационалните събития, и ще черпят наличието си от локалните публицисти.

Големи районни вестници, като Hobart Mercury или NT News, ще продължат да излизат на хартия.

Корените на международната империя на Мърдок, част от която беше и bTV до 2010 година, са точно австралийските вестници. Но както на доста места по света, обичайна медийна промишленост в страната попадна по ударите на прехвърлянето на медийното наличие от хартията в интернет и това пренасочи и рекламите, главно към колоси като Фейсбук и Alphabet на Гугъл.

Няколко медийни компании в страната към този момент направиха съкращения или прекратиха изцяло работа в пандемията, а последната вълна включва Buzzfeed Australia и 10 Daily - новинарският уебсайт на притежаваната от ViacomCBS австралийска телевизионна мрежа Ten Network.

По-рано тази година австралийската осведомителна организация Australian Associated Press, чийто съсобственик беше News Corp, разгласи окончателното си затваряне 85 години след основаването си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР