Австралийските власти ще отпуснат над 450 милиона долара за разработването

...
Австралийските власти ще отпуснат над 450 милиона долара за разработването
Коментари Харесай

Австралия отделя стотици милиони за ваксина срещу коронавируса

Австралийските управляващи ще провиснал над 450 милиона $ за създаването на ваксина против ковид, както и за намирането на медикаменти и основаването на средства за диагностика. Това съобщи министър председателят Скот Морисън, съобщи БГНЕС.
" Австралия ще отпусне 352 милиона австралийски $ (около 230,3 милиона щатски долара) за световни старания за надзор на COVID-19 и намиране на ваксина. Ще изпратим също 15 милиона австралийски $ (9,8 милиона щатски долара) към Глобалната коалиция за нововъведения в областта на подготовката за епидемията [CEPI] и Фонда за новаторска диагностика [FIND] за финансиране на създаването на нови средства за диагностика ", сподели Морисън в изказване, оповестено на държавния уеб страница.
Премиерът на Австралия акцентира, че държавното управление ще отпусне също 337 милиона австралийски $ (220,2 милиона щатски долара) за образуване на изследователска работа в региона на профилактиката, диагностиката и лекуването на коронавирусната зараза. Тези средства ще бъдат разпределени сред водещи национални организации и отдели, чиято активност е ориентирана към проучване на вируса, намиране на медикаменти и основаване на ваксина.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР