Австралийските пожарникари се опитват да овладеят над 70 пожара, които

...
Австралийските пожарникари се опитват да овладеят над 70 пожара, които
Коментари Харесай

В Австралия продължава битката с над 70 пожара

Австралийските пожарникари се пробват да овладеят над 70 пожара, които през днешния ден продължиха да горят в източния щат Нови Южен Уелс, а прогнозите са за утежняване на ситуацията във вторник, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В евакуационен център в град Тарий през днешния ден министър председателят Скот Морисън похвали работата на пожарникарите и доброволците и приказва за провокациите, които предстоят поради продължителната суша и мощните ветрове.
Вторник се обрисува още по-труден, сподели Морисън на конференция, излъчена онлайн по малкия екран. " И то освен за Нови Южен Уелс, сходни условия ще има и в Западна Австралия ", добави той.

Около половината от над 70-те пожара в Нови Южен Уелс още не са потушени, а на север - в Куинсланд, горят още към 50. Хиляди поданици на щата са евакуирани, а управляващите предизвестяват за нараснал риск в сряда.
Не се чакат обилни превалявания най-малко до края на годината, а може би и при започване на идната година, съобщи началникът на пожарните и незабавни служби на Куинсланд комисар Майк Уасинг на конференция през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР