Австралийската полиция нахлу в централата на обществената телевизия ABC заради

...
Австралийската полиция нахлу в централата на обществената телевизия ABC заради
Коментари Харесай

Обискират обществената телевизия в Австралия заради теч на информация

Австралийската полиция нахлу в централата на публичната телевизия ABC поради приключване на деликатна информация. Това е втора интервенция против медия в границите на 24 часа.
Ръководителите на ABC оповестиха, че полицията е претърсила офисите на корпорацията в Сидни, концентрирайки се върху активността на трима публицисти, участващи в правенето на информация след траяло две години следствие, оповестява Българска национална телевизия.

През 2017 година ABC получава държавни документи, които демонстрират, че австралийските специфични сили са умъртвили почтени мъже и деца в Афганистан.

Австралийската федерална полиция съобщи, че претърсването е „ по отношение на изказвания за издание на систематизиран материал, обратно на наредбите на Закона за закононарушенията от 1914 година “

Шефът в ABC Джон Лайънс съобщи, че заповедта за претършуване изисква достъп до ръкописни бележки, имейли, чернови на информации, фрагменти и пароли на кореспонденти, с изключение на други неща.

Ден по-рано полицията нахлу в дома на публицист в Канбера поради обява, в която в детайли се разказва желанието на управляващите да получат пълномощия да шпионират връзките на австралийските жители в техните домове.

Премиерът Скот Морисън се опита да се дистанцира от интервенциите, които идват дни след преизбирането му, като упорства, че става дума за дейности на полицията, а не на държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР