Австралия започва следващата седмица да ваксинира населението си срещу Covid-19,

...
Австралия започва следващата седмица да ваксинира населението си срещу Covid-19,
Коментари Харесай

Австралия получи първата си пратка ваксини Pfizer

Австралия стартира идната седмица да имунизира популацията си против Covid-19, откакто през днешния ден получи първата си пратка ваксини на американската компания Pfizer, заяви Асошиейтед прес.
Правителството заяви, че на пристанището в Сидни са пристигнали над 142 000 дози. Сред първите, които ще могат да се имунизират от 22 февруари, са медиците, жителите на домовете за възрастни хора и работещите в хотелите за карантиниране.

Австралийският министър председател Скот Морисън също ще е измежду първите, които ще бъдат имунизирани, в опит да ускори публичното доверие в програмата.

Австралия реши да не форсира процедурата за одобрение на имунизацията, с цел да увеличи доверието на хората в сигурността на продукта на Pfizer.

До момента имунизацията на Pfizer е единствената утвърдена за потребление в страната. Очаква се обаче националният регулатор да утвърди скоро и имунизацията на " АstraZeneca ".

Австралийските управляващи са договорили страната да получи 20 милиона дози от имунизацията на Pfizer и да получи или създаде 53.8 милиона дози от имунизацията на " АstraZeneca ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР