Австралия обяви днес за първия случай на дошлия от Китай

...
Австралия обяви днес за първия случай на дошлия от Китай
Коментари Харесай

Австралия и Малайзия с първи случаи на китайския коронавирус

Австралия разгласи през днешния ден за първия случай на пристигналия от Китай ковид на своя територия, съобщи Ройтерс.

Заразеният е в щата Виктория. Той е към 50-годишен китайски жител, дошъл в Австралия от китайския град Гуанчжоу на 19 януари, съобщи министърката на опазването на здравето на Виктория Джени Микакос.

" Важно е да се означи, че няма причина за суматоха измежду обществеността. Пациентът е изолиран и за него се поставят медицински грижи ", посочи Микакос, представен от Българска телеграфна агенция.

Пациентът е в устойчиво и не изключително съществено положение, съобщи Анджи Боун, представителка на здравните управляващи на Виктория.

Броят на смъртните случаи, всички от които в Китай, доближи през днешния ден 41 души. Заразените по целия свят са над 1300. Повечето от болните са в китайския град Ухан, откъдето стартира да се популяризира вирусът.

Вирусът сътвори безпокойствие, само че към него към момента има доста незнайни, като да вземем за пример какъв брой тъкмо рисков е и какъв брой елементарно може да се предава от човек на човек, отбелязва Ройтерс.

Австралийските управляващи приканиха австралийците да не посещават китайската провинция Хубей поради наложените от китайските управляващи строги правила за пътешестване.

Малайзия също разгласи през днешния ден за първите три случая на новия ковид на своя територия

Тримата инфектирани са родственици на 66-годишен мъж, за който сингапурските здравни управляващи са удостоверили, че е болен от вируса. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР