Австралия обяви, че от следващия месец отново ще допуска на

...
Австралия обяви, че от следващия месец отново ще допуска на
Коментари Харесай

Австралия се отваря за света, но не и за туристи

Австралия разгласи, че от идващия месец още веднъж ще позволява на своя територия задгранични студенти, квалифицирани служащи и притежатели на работни визи, облекчавайки някои от по-строгите антиковидни ограничавания в света.

Двайсет месеца след затварянето на границите някои притежатели на визи, както и жителите на Япония и Южна Корея ще могат от 1 декември още веднъж да влизат в Австралия.

" Австралия се отваря още веднъж към света ", съобщи вътрешният министър Карън Андрюс. Тя акцентира, че това е нова стъпка напред за страната.

Ваксинираните жители на Австралия, Сингапур, Южна Корея и Япония, както и притежателите на визи, ще могат към този момент да посещават континента единствено с един негативен тест, изработен преди заминаването. Някои австралийски щати обаче към момента изискват карантина при влизане на тяхна територия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Правителството на Скот Морисън анулира предишния месец рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина за жителите на Австралия, което докара до взрив на резервациите. Но управляващите изрично отхвърлиха да облекчат рестриктивните мерки за непознати жители, заради което 1,4 милиона притежатели на визи за квалифицирани служащи се оказаха в състояние да не могат да се завърнат в страната, в случай че я изоставен. Професионални и академични организации оказаха напън имунизираните притежатели на визи да могат да се връщат в страната.

Според университетите 130 000 задгранични студенти към момента са отвън Австралия. Ограниченията провокираха опасения, че доста азиатски студенти може да изберат да учат в Съединени американски щати или Европа, вместо да заплащат за онлайн лекции.

Все още няма данни за вероятно отваряне на Австралия за туристи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР