Австралиецът Джон Коатес, един от най-високопоставените членове на Международния олимпийски

...
Австралиецът Джон Коатес, един от най-високопоставените членове на Международния олимпийски
Коментари Харесай

Олимпийските игри ще се проведат по план, уверен е вицепрезидентът на МОК Джон Коатес

Австралиецът Джон Коатес, един от най-високопоставените членове на Международния олимпийски комитет, сподели, че е на 100 % сигурен, че Олимпийските игри в Токио от 23 юли до 8 август ще се проведат.

Пред " Никей Ейжа " той изясни, че решение за наличието на фенове по време на спортните надпревари ще бъде взето през март или април.

" Трудно е, доста е мъчно, само че Игрите ще се проведат. МОК и Организационният комитет в Токио, японското държавно управление и общината в Токио са решени да посрещнат тези Игри. Тяхната убеденост, че това ще се случи не е намалявала от появяването на международната пандемия през февруари предходната година. Запазихме решимостта си и не виждаме спънка за това ", сподели Коатес, който е вицепрезидент на МОК и оглавява координационната комисия.

По последни данни обаче обществото в Япония е мощно настроено против провеждането на спортния конгрес поради влошаващата се обстановка с ковид. Близо 80 % от жителите на страната не поддържат концепцията за Олимпийски игри в столицата им това лято.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР