Авокадото е невероятен плод с много полезни свойства, затова консумацията

...
Авокадото е невероятен плод с много полезни свойства, затова консумацията
Коментари Харесай

Как да отгледаме авокадо от костилката?

Авокадото е необикновен плод с доста потребни свойства, по тази причина потреблението му е нещо, от което рядко се отхвърляме. При разсичане на авокадото сърцевината се открива огромна костилка. Може да не се изхвърля и с нейна помощ искащите да си отгледат авокадо в домашни условия.

Какво е нужно да се направи за задачата малко по малко?

Най-напред би трябвало да се приготви разсад.

На дълбочина не по-голяма от сантиметър в месестата част на плода се забива ножът, с цел да се отдели костилката и острието се плъзга по цялата окръжност. Двете половини се отделят една от друга, с цел да се отвори. Костилката се изважда и отделя встрани.

Трябва да се измие и почисти от всички останки от плода. Не бива да се отстранява от обвивката, тъй като по този начин растението може да не поникне.

В централната част на костилката се забиват 4 клечки за зъби, с цел да я крепят към съда, в който ще бъде сложена и няма да падне в него. Дъното на костилката би трябвало да бъде на 2, 5 сантиметра във вътрешността в съда, а горната част да е над самия съд.

Добре е съдът да бъде стъклена чаша или буркан с задоволително огромен отвор, който да побере костилката на авокадото.

Около 2. 5 сантиметра от костилката би трябвало да остане под водата, с която съдът ще се изпълни. Върхът би трябвало да сочи нагоре, а дъното - надолу. Иначе авокадото може да не порасне.

Съдът с костилката би трябвало да се сложи на топло и слънчево място, с цел да покълне.

 Как да отгледаме авокадо от костилката?

Водата би трябвало да се сменя на всеки 1-2 дни, с цел да няма замърсители, които пречат на покълването, а костилката постоянно би трябвало да бъде влажна и потопена във вода.

Развитието на корените би трябвало да се следи. При промяната на водата е нужно да се пазят да не се наранят.

Когато се появят първите пъпки, листа и разклонения на авокадото е време за засаждане на разсада.

Ето по какъв начин става засаждането и развъждането на разсада от авокадо

Тъй като авокадото е доста придирчиво на климата и изискванията за развъждане, то би трябвало да се засади в саксия и тя да се реалокира понякога, с цел да свикне с измененията в температурата. Този плод обича температурен диапазон от 15 до 30 градуса, само че може да вирее и малко под нулата.

Почвата би трябвало да бъде добре дренирана, само че не се тори, до момента в който плодът не стане на 1 година. Самата почва би трябвало да съдържа кокосови нишки и пръст в равно съответствие. В нея се пробива дупка, която да побере корените и костилката. Тя се заравя на половина, което подсигурява, че няма да изгние прибързано. Почвата се притиска с ръце.

Авокадото се полива всекидневно, с цел да се поддържа растението влажно. Ако върховете станат кафяви, значи то се нуждае от още вода. Ако пожълтеят, поливането би трябвало да се прекрати за 1-2 дни.

При положителни грижи след няколко години пораства дръвче, което дава плод.

Научи също яде ли се ядката на авокадото, по какъв начин се прави масло от авокадо и защо се употребява костилката от авокадо.

А в случай че сте успяли да си отгледате авокадо, не забравяйте да опитате от нашите скъпи предписания с авокадо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР