Авиотранспортът се е възстановил през юли до три четвърти от

...
Авиотранспортът се е възстановил през юли до три четвърти от
Коментари Харесай

Авиотранспортът се е възстановил до 3/4 от предпандемичното ниво през юли

Авиотранспортът се е възстановил през юли до три четвърти от нивото, регистрирано през същия месец на 2019 година преди да се развихри пандемията от ковид, която разруши бранша. Световният трафик, изразен в доходи от пътнико-километри (RPK), е достигнал 74,6 на 100 от кредкризисното равнище, разгласи Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Този резултат, получен в средата на основния летен сезон, свидетелства за ускоряване по отношение на юни, когато секторът си възвърна 70,8 на 100 от приходите от пътнико-километри, регистрирани през 2019 година. 

Генералният шеф на Международната асоциация за въздушен превоз Уили Уолш одобри със удовлетворение продължаващото " мощно " възобновяване на бранша, отбелязвайки, че " някои пазари се приближават до предпандемичните си нива ".

Най-добри индикатори са регистрирани при вътрешните линии с 86,9 на 100 от от приходите от пътнико-километри от 2019 г. през юли по отношение на 81,4 на 100 през юни с помощта на подема на трафика в Китай. 

Макар че интернационалните направления остават обратно с 67,9 на 100 от нивото през 2019 година, и при тях е регистриран напредък по отношение на юни (65 на сто). Те са блокирани най-много от обстановката в Азия, където някои страни към момента не са отворили изцяло границите си. 

Началото на лятото беше белязано в Европа и Съединени американски щати от голям брой закъснения, опашки и анулация на полети поради дефицит на личен състав. Секторът пострада и от стачки за нарастване на заплатите и по-добри условия на труд.

IATA остава загрижена и за цените на керосина, които не престават да са доста високи и да са " предизвикателство за самолетните компании ", прибавя Уили Уолш.

Секторът на въздушните товарни транспорти се е развил през юли до 3,5 на 100 под равнището от 2019 г. заради спада в поръчките, регистрират от IATA.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР