Авиокомпанията Wizz Аir заряза 25 българи на летището във Фарнкфурт,

...
Авиокомпанията Wizz Аir заряза 25 българи на летището във Фарнкфурт,
Коментари Харесай

Wizz Аir изостави 25 българи на летището във Франкфурт

Авиокомпанията Wizz Аir заряза 25 българи на летището във Фарнкфурт, макар закупените билети, оповестяват от в. Труд. Пасажерите трябвало да се завърнат в родината с постоянен полет Франкфурт - София, само че по този начин и не се качили на борда. Сред тях били двукратният международният първенец по културизъм Христомир Христов и неговият другар Давид Димов. Те трябвало да отседнат в хотел с очакванията, че през днешния ден ще се приберат.
"Имахме билети за постоянния полет Франкфурт – София за 15:10 часа на 22 септември. Чакахме на опашка, с цел да минем през скенера още от 14 часа. Изведнъж се оказа, че затвориха два от трите скенера, започнаха да се сменят чиновници и обслужването единствено на един скенер забави инспекцията. Оказа се, че през пет минути има три полета и обработването през скенера ставаше доста мудно”, споделя Христов.
Българите минали през секюрити чековете към 15:20 часа и в същия миг затворили гейта. Не ги позволили да продължат към самолета си. Така група от 25 пътуващи за София останала на летището.
Препатилите нашенци споделиха още, че други 80 пасажери, които пътували още веднъж с Wizz Аir за Киев, също не съумели да се качат на борда на самолета своята дестинация. Изумена и ядосана, българската група почнала да търси подпомагане, като хората научили, че превозвачът е бил известен за това, че чакащите ще се обработват единствено на един скенер, само че те не били предизвестени.
”Никой не ни анонсира, че ще има закъснение, с цел да минем начело на опашката преди пасажерите с по-късни полети…освен това Wizz Аir няма собствен офис на летището. Има единствено един чиновник за връзка, който обаче почива в неделя. Служителите на летището не демонстрираха никакво състрадание и ни споделиха да пишем имейли до самолетната компания”, описа Хриостомир Христов.
Пред пасажерите, чиито билети изгорели, останала алтернативата само да си купят нови билети за идващ полет. Оказва се, че най-рано с нискотарифния транспортьор има полет на идващия ден, още веднъж в 15,10 часа.
“Всичко е доста комплицирано, тъй като нашият аероплан излетя чак в 15:50 часа, а нас не ни позволиха да се качим. Чухме, че таксите, които заплащат самолетите за престой на летището, са доста високи и те нямат полза да изчакват пасажери. В случая обаче, ние нямаме никаква виновност за това закъснение на скенерите “, разяснява още Христов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР