Авиокомпанията Райънер се изправи пред проблеми със стачкуващи екипи в

...
Авиокомпанията Райънер се изправи пред проблеми със стачкуващи екипи в
Коментари Харесай

"Райънер" се изправи пред стачки на пилоти и стюардеси в няколко държави

Авиокомпанията " Райънер " се изправи пред проблеми със стачкуващи екипи в няколко страни тази седмица – в това число във Англия, чиито водачи стартират през днешния ден в среднощ двудневен митинг.

Това ще бъде първата от две двудневни стачки, втората ще стартира на 2 септември.

Неподчинение възнамеряваха и ирландските водачи на нискотарифната самолетна компания, само че Ирландският висш съд блокира провеждането му. " Райънер " сезира съда, с цел да получи разпореждане против синдиката " Форса " (Forsa), от който е част Асоциацията на ирландските водачи (IALPA).

Вчера " Райънер " съобщи, че " Форса " не е позволила процесът по ходатайство да бъде приключен преди да бъде оповестена стачката, която съгласно компанията би нарушила съглашение сред нея и синдиката от предходната година. Авиопревозвачът чака през днешния ден и решение на английското правораздаване за стачката на английските водачи.

Петндевна стачка започнаха през днешния ден португалските стюарди и стюардеси от профсъюза SNPVAC. Нискотарифният транспортьор предизвести пасажерите, че малко полети ще бъде наранени, а държавното управление подреди на чиновниците да извършват нужния най-малко услуги, с цел да бъде избегнат безпорядък, съобщи организация " Ройтерс ".

Стачката, свикана от националния профсъюз на гражданската авиация в Португалия (SNPVAC), е първата от вълна от планувани митинги, които ще обзет и Испания. Това се случва година откакто стачки за заплатите и изискванията на труд принудиха най-голямата нискобюджетна самолетна компания в Европа да анулира стотици полети.

Два белгийски профсъюза приканиха членовете си да не удовлетворяват молбите на " Райънер " да работят на полетите, наранени от митинга на португалските им сътрудници, демонстрира писмо, забелязано от организация " Ройтерс ". Това са CNE и ACV PULS.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР