Aвио-космическата SpaceX компания възнамерява в следващите години да пусне на

...
Aвио-космическата SpaceX компания възнамерява в следващите години да пусне на
Коментари Харесай

Бизнесът на SpaceX за сателитен интернет може да излезе на борсата

Aвио-космическата SpaceX компания има намерение в идващите години да пусне на борсата своето поделение Starlink, което се занимава с създаването на системата за сателитен интернет. Това заяви самият основен изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск в Twitter, съобщи Си Ен Би Си.

„ Най-вероятно ще създадем първично обществено предлагане(IPO) на Starlink, само че това ще се случи след няколко години, когато имаме постоянен и предвидим растеж на приходите. Пазарът не обича обича непостоянните парични птоци, хаха “, написа Мъск в Twitter.

От SpaceX и преди са говорили за опцията да пуснат Starlink на борсата, като президентът и действен шеф на копманията Гуин Шотуел съобщи пред вложители през февруари, че „ Starlink е верният бизнес за обществено предложение “.

Няколко месеца по-късно обаче Мъск попари очакванията за стартиране на компанията на борсата, като сподели, че в SpaceX не са фокусирани върху първично обществено предложение на Starlink. Тогава той съобщи, че задачата пред подразделението е да не попадне в „ категория фалит “, визирайки редицата компании, които се провалиха с построяването на сателитни интернет мрежи при започване на века.

Starlink всъщност съставлява амбициозния проект на ЅрасеХ да построи взаимосвързана сателитна интернет мрежа, която от компанията назовават „ съзвездие “. Целта е, че тази мрежа да може да обезпечава високоскоростна интернет връзка на всяко място на планетата. Пълната мрежа на Starlink ще се състои от 11 943 спътника, които са в близка орбита до планетата (по близо от Международната галактическа станция “. До момента от SpaceX са изпратили в орбита 700 Starlink спътника.

Мъск гледа на Starlink като на основен източник на доходи за SpaceX, които могат да бъдат употребявани за основаването на по-добри ракети и галактически кораби. Според изчисленията Мъск годишните доходи от интервенциите на Starlink може да доближат 30 милиарда $ на година, което е 10 пъти повече от приходите от главния бизнес с ракети на SpaceX.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР