Август е един от най-опасните летни месеци. Дори народните поверия

...
Август е един от най-опасните летни месеци. Дори народните поверия
Коментари Харесай

Спасител: 50% от плажуващите не спазват указанията ни

Август е един от най-опасните летни месеци. Дори националните поверия гласят, че водите през месеца са рискови, тъй като носят със себе си мъртви течения.

Старши избавител Георги Есов от плажа във Варна изясни, че през август се виждат по-ниски температури на водата и въздуха, а нощите стават все по-студени. По думите на спасителя мъртвите течения са в резултат на тежки талази, които копаят ръкави. Освен това скоростта на водата е по-висока от тази на плуващ човек.

За това специалистите дават скъпи рекомендации и поучават плажуващите постоянно да алармират на спасителите в случай че имат потребност от помощ. Също по този начин е значимо при излизане от водата да се плува под избран ъгъл, а не непосредствено към брега.

Есов акцентира, че близо 50% от хората на плажа не се преценяват със сигнализацията, напътствията и табелите на спасителите. Старши спасителят изясни, че е имал предложение за основаване на т.нар плажна полиция, която да глоби жители при нарушавания, само че концепцията не се е осъществила.

Д-р Лили Куртева от медицинския пункт на варненския плаж изясни пред камерата на БТВ, че най-често плажуващите, които се нуждаят от помощ са възрастни хора. Лекарят предлага да се пазим от горещините в обедните часове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР