Аварийният склад на планинските спасители във Враца е бил разбит

...
Аварийният склад на планинските спасители във Враца е бил разбит
Коментари Харесай

Обраха планинските спасители във Враца

Аварийният склад на планинските спасители във Враца е бил разрушен и обран, оповестяват от локалния отряд. Неизвестните към този момент крадци са взели огромна част от оборудването, с която се избавят хора. Липсват въжета, радиостанции, лавинни уреди, джипиес предаватели, оповестява.

От цялата постройка крадците разрушили единствено бравата и катинара на едно помещение. Задигнали най-ценните неща.

Спасителят Станой Арабаджиев споделя, че от цялата електроника, с която разполагали – радиостанции, лавинни уреди, останали единствено кутиите. Откраднати са към 400 метра специфични въжета, измежду които има и строго профилирани от скъпа материя. Липсват и над 40 карабинера за височинно избавяне.



„ С това вършим установките на скалите и смъкваме потърпевшите с тази пластина, която е много скъпа за нас”, изяснява Цветан Христов, който също е част от избавителните екипи.

„ Това са доброволци, които пазят своето имущество и не си разрешават в никакъв случай да го употребяват за други цели с изключение на за планинско избавяне и е просто… Нямам по какъв начин да Ви го кажа – безсрамие е да се посегне на това нещо”, безапелационен е Красимир Костов от Българския червен кръст.



Откраднатото може да се разпознава, в случай че крадците го предложат за продажба и това е вярата на спасителите. Дотогава ще се молят да не се случва нещо неприятно с туристи в планината, ще разчитат на другари, които биха могли да им оказват помощ в потребност и на служителите на реда, от които чакат да намерят най-малко част от откраднатото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР