Аварийни екипи на Столична община са помогнали на 12 души

...
Аварийни екипи на Столична община са помогнали на 12 души
Коментари Харесай

Аварийни екипи са помогнали за прибирането на 12 души, сред които и деца, от хижа на Витоша

Аварийни екипи на Столична община са помогнали на 12 души 4 фамилии с деца , от които едното с медицински проблем , да се приберат през вчерашния ден от хижа „ Планинарска ария “ на Витоша.

За извозването на хората е употребявано профилираното АТВ на дирекцията , разяснява шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ /АПП/ Красимир Димитров .

И през днешния ден продължава работата на спешните екипи на Столичната община на Витоша и в града. Към този миг екип на АПП оказва помощ за превозване посредством профилиран АТВ автомобил на човек със здравословен проблем от хижа, на труднодостъпно място във Витоша.

Работи се и за възобновяване на електрозахранването на няколко хижи в отдалечени места в планината Витоша. Екипите на общината са в съгласуваност с дежурните на ЕРМ-Запад, които би трябвало да възстановят електричеството. Уверенията на сдружението са, че това ще стане до края на деня.

Аварийните екипи на общината обезопасяват и отстраняват също паднали след изобилния сняг клони на планинските пътища във Витоша. Днес 3 екипа са премахнали пречупени клони и дървета на пътя към хижа „ Офелиите “, а през вчерашния ден са разчистили повече от 10 съборени от снега дървета на пътищата кв. „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “ и кв. „ Бояна “ – „ Златните мостове “.

През нощта в София са осъществени частични обработки със смеси против замръзване на улици и булеварди заради ниските температури. В Природен парк „ Витоша “ са опесъчени пътищата към хижа „ Алеко “ и „ Златните мостове “. В планината се прави единствено избутване на сняг със снегопочистващи машини и опесъчаване.

През миналите дни спешните екипи са реагирали на 62 сигнала за паднали и рискови клони и дървета в разнообразни региони на града. Аварийните екипи са направили почти 40 обходи на терен на територията на Столична община за наблюдаване на сериозни места и реки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР