Аварирали участници, запречени от клони и преспиОтстраняването на авариите в

...
Аварирали участници, запречени от клони и преспиОтстраняването на авариите в
Коментари Харесай

Десетки места без ток заради лошото време

Аварирали участници, запречени от клони и преспи
Отстраняването на повредите в Западна България, породени от снега през уикенда, са траяли и през нощта в неделя от екипи на ЕРМ Запад, оповестиха от сдружението. От там показаха, че е възобновено електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти, само че към момента има консуматори без ток в обособени обитаеми места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се зареждат през труднодостъпни високопланински електропроводи.

За да доближат чиновниците на ЕРМ Запад до авариралите сектори, се е налагало рязане на паднали дървета, като тези действия се координират с локалните горски стопанства. Работата е била затруднена от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Над 10 обитаеми места в община Кюстендил бяха без електрическо, което наложи свикването на спешен щаб от кмета на общината Огнян Атанасов. По време на съвещанието на щаба институциите създадоха проект за деяние, защото от електроразпределителното сдружение са поискали помощ при достъпа до труднопроходими сектори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР