ъв връзка с обявена стачка на граничните служители на Великобритания

...
ъв връзка с обявена стачка на граничните служители на Великобритания
Коментари Харесай

МВнР: Възможни са опашки или отмяна на фериботи от и за Великобритания

ъв връзка с оповестена стачка на граничните чиновници на Англия в интервала 17-20 февруари 2023 година призоваваме жителите и превозите компании, които възнамеряват пътуване/курсове до и от Англия да наблюдават настоящата информация заради предстоящо струпване на опашки и/или анулация на фериботни курсове. Това оповестяват от Ситуационния център на Министерството на външните работи.

Очаква се стачката да засегне пристанищата в Кале, Дюнкeрк, тунела под Ламанша и Дувър в страната и също изнесените английски пунктове за граничен надзор на територията на северна Франция. Стачката също ще засегне транспорта на товари, като водачите на камиони също следва да чакат закъснение и съществуване на опашки на граничните пунктове.

Във връзка със стачката от страна на английското държавно управление бе отправено следното известие до пътуващите в интервала на оповестената стачка: " Пътниците да имат подготвеност за удължено време за изчакване и наложително да ревизират със своите пътнически организации, туроператори и превозвачи за вероятни промени преди пътуването ", допълват от Министерство на външните работи.

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат за подпомагане към българското Посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР