Аутсайдерът Коста Рика победи Япония с 1:0 и завърза интригата

...
Аутсайдерът Коста Рика победи Япония с 1:0 и завърза интригата
Коментари Харесай

Катар 2022: Аутсайдерът Коста Рика със сензационна победа! Удариха Япония

Аутсайдерът Коста Рика победи Япония с 1:0 и завърза интригата в група „ Е “ на Мондиал 2022. „ Тикос “, които изгубиха с 0:7 от Испания в първия си мач, най-вече се защитаваха през целия мач и нанесоха своя удар 10 минути преди края на постоянното време.

Първото полувреме протече извънредно скучно и без никакви рискове пред двете порти. Втората част стартира с два значими намеси на костариканския вратар Кейлор Навас, който парира удари на Хидемаса Морита и Такума Асано.

В 81-ата минута Япония направи неточност при изнасянето на топката от отбраната и тя попадна в Кейшър Фулър. Той стреля фалцово от границата на наказателното поле. Вратарят Шуичи Гонда докосна топката с върха на пръстите си, само че не съумя да спре полета ѝ към мрежата.

Пет минути по-късно съдията Майкъл Оливър подмина искания за дузпа от страна на японците. В 88-ата минута Навас с нова добра интервенция парира удар на Камада. Последва безредие в наказателното поле, само че отбраната на Коста Рика съумя да почисти.

Така Коста Рика завоюва първата си победа на международно състезание от осем години и събра актив от три точки. С толкоз са още Япония и Испания. Германия за момента е без извоюван актив, а по-късно довечера се изправя против „ алените фурии “.

В последните мачове от група „ Е “, които ще се играят на 1 декември (четвъртък) от 21:00 часа, Япония среща Испания, а Коста Рика ще мери сили с немските национали, оповестява БЛИЦ.СПОРТ.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР