automedia.investor.bgПравителството изисква и в стълбовете за осветление да се вграждат

...
automedia.investor.bgПравителството изисква и в стълбовете за осветление да се вграждат
Коментари Харесай

Новите къщи в Англия - задължително със зарядно за електромобили

automedia.investor.bg

Правителството изисква и в стълбовете за осветяване да се вграждат контакти

Всички новопостроени жилищни и офис здания във Англия ще бъдат задължени да включват зарядни станции за електрически автомобили, гласят оповестените от държавното управление в Лондон промени в регулациите. Те са част от проекта " Пътят към Нула " (Road to Zero), с който кабинетът на Тереза Мей желае да понижи до най-малко равнищата на нездравословни излъчвания от колите. 

``
реклама

Британското държавно управление към този момент одобри проекта да забрани напълно моторите с вътрешно горене (и бензинови, и дизелови) от 2040 година. В последната версия на тактиката обаче се прецизира, че възбраната няма да визира някои хибридни модели. 

Градските управляващи също ще бъдат задължени да инсталират единствено стълбове за осветяване с вградени контакти за зареждане на електрически автомобили. 

Правителството приготвя и специфичен фонд в размер 400 млн. лири (453 млн. евро), с който да подкрепя фирмите, монтиращи зарядни станции. За момента обаче не се плануват обезщетения за строителните компании или за притежателите на домове, чието строителство ще се оскъпи от новата наредба. 

Транспортният министър Крис Грейлинг не разяснява дали може да се чака неодобрение от строителния отрасъл. Той се задоволи да дефинира пакета ограничения като стъпка към " най-голямата гражданска война в пътния превоз, откогато Бенц патентова автомобила преди 130 години ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР