automedia.investor.bgПазарът на автомобила се свива, но този на мотори и

...
automedia.investor.bgПазарът на автомобила се свива, но този на мотори и
Коментари Харесай

Кризата кара европейците да минават на мотоциклети

automedia.investor.bg

Пазарът на автомобила се свива, само че този на мотори и скутери пораства

През първите 6 месеца на 2019 година пазарът на нови коли в Европа е понижен с 3,1%, а в това време този на мотоциклети и скутетери се е нараснал с 9,1%, оповестява Bloomberg.

Като цяло, растежът на продажби на нови мотоциклети в Европа е към 10%, което разрешава да се приказва за наклонност за отвод от коли и замяната им с двуколесни моторни транспортни средства, безапелационни са специалистите.

" Тази динамичност е обвързвана с това, че младежите към този момент не се увличат толкоз по колите, а доста от тях не могат и да си ги разрешат ", счита Щефен Пирер, началник на автстрийската компания КТМ, която е най-големият производител на огромни мотоциклети в Европа.

Италианската компания Vespa, която прави скутери и мотопеди, също се похвали с растеж на продажбите за първото полугодие - 5,9%. На собствен ред BMW регистрира 7,3% нарастване на продажбите на мотоциклети за интервала януари-юли. В същото време растежът при колите на марката е 0,9%.

Най-силно порастват продажбите на електрически мотоциклети - 77% за първите 6 месеца на 2019 година, като общият им брой доближава 34 000 единици. В KTM се надяват до края на годината да продадат 65 000 мотоциклета на ток, а през 2021 година да доближат годишен размер от 100 000 продажби.

В числа превъзходството на новите коли в Европа към този момент към момента е тотално - 15,1 млн. бройки против 1 млн. мотоциклети и мотопеди.

Снимка: Motor

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР