automedia.investor.bgКрайното решение е взето и България няма да получи инвестициятаГерманският

...
automedia.investor.bgКрайното решение е взето и България няма да получи инвестициятаГерманският
Коментари Харесай

Volkswagen е избрал Сърбия за новия си завод

automedia.investor.bg

Крайното решение е взето и България няма да получи инвестицията

Германският авто тръст Volkswageп ще построи новия си цех в Сърбия, а не в България. Това твърди локалното издание " Новости ", съгласно което крайното решение е взето и Сърбия е определена в конкуренция с България, Румъния, Турция и Северна Македония. 

" Въпреки че българите бяха дълго време любимец за тази инвестиция, компанията от Волфсбург избра нашата страна. Според информация на нашия вестник, първите коли от сръбския Volkswagen би трябвало да излязат от завода през 2023 година ", оповестява " Новости ".

Германският производител не крие желанието си за разкриване на ново оборудване в тази част на Европа, като в него ще се създават модели освен на Volkswagen, само че и на Skoda и Seat. Дилемата беше в коя страна да е заводът, като Румъния и България бяха с преимущество, защото са членки на Европейски Съюз и чакат вложения. На собствен ред Турция със своите 80 млн. поданици пък е най-големият пазар в района.

В последна сметка, съгласно " Новости ", е било взето решение да бъде подкрепена сръбската стопанска система, защото в страната свои предприятия имат доста от производителите на автомобилни съставни елементи, които употребява Volkswagen. 

Изданието даже показва съответно място, на което ще бъде построен новия цех - град Шумадия, като цитира сръбския президент Александър Вучич, съгласно който сходна инвестиция ще промени " кръвната картина на сръбската стопанска система.

Заводът ще има потенциал от 300 000 автомобила годишно, като инвестицията ще бъде за 4,5 милиарда евро.. За избора на Сърбия значима роля играе и фактът, че страната разполага с 10% от международните находища на литий, който е необходим за електрическите коли. В новата фабрика ще се създават единствено общоприети транспортни средства, само че германците ще получат и достъп до лития, който им е нужен за колите на ток.

Снимка: Volkswagen

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР