Australian Open, осминафиналРафаел Надал – Адриан Манарино 7-6(14) 6-2 6-2

...
Australian Open, осминафиналРафаел Надал – Адриан Манарино 7-6(14) 6-2 6-2
Коментари Харесай

Надал започна колебливо срещу Манарино, но е на четвъртфинал на AO


Australian Open, осминафинал
Рафаел Надал – Адриан Манарино 7-6(14) 6-2 6-2


Силното показване на Адриан Манаирно на Australian Open се придвижи и при започване на мача му против Рафаел Надал, само че Матадора последователно пое надзор и не го изгуби повече.

Световният №5 се наложи със 7-6(14) 6-2 6-2, откакто избави четири сетбола в откриващия сет на мача. Предстои му конфликт с Александър Зверев или Денис Шаповалов.

Манарино, който изигра може би най-силния си шампионат от Големия шлем, продължи да демонстрира лицето, което го изведе до осминафиналите. Французинът грешеше извънредно рядко и поддържаше постоянно равнище, изключително в първия сет.

Ветеранът сигурно може да съжалява поради изпуснатия брейкбол при 5-5 в откриващата част, а след това сподели темперамент и бе равносилен на Рафа в може би тайбрека на шампионата – видяхме общо 10 сетбола, преди Надал да се възползва от своята шеста опция.

Останалата част от срещата бе показно от страна на Матадора. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем загуби единствено още 9 точки на собствен сервис до края на срещата, като в същото време играеше по-агресивно и спря да играе по темпото на съперника си.

Въпреки това Манарино не спря да се бори и в третия сет избави общо девет брейкбола в откриващите два свои сервис гейма и проби един път. Въпреки това не съумя да спре стремежа на съперника си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР