Аукционна къща "Сотбис" потвърди продажбата на творбата "Момиче с балон"

...
Аукционна къща "Сотбис" потвърди продажбата на творбата "Момиче с балон"
Коментари Харесай

Банкси прекръсти нарязаната картина

Аукционна къща "Сотбис " удостовери продажбата на творбата "Момиче с балон " от Банкси, която отчасти се самоунищожи на търг предходната седмица, откакто бе купена за над 1 милион английски лири, оповестиха международните осведомителни организации.

"Купувачката на "Момиче с балон " удостовери решението си да придобие новосъздадената предходната седмица творба ", се споделя в официално съобщение на "Сотбис ". От аукционната къща прецизираха, че платената за творбата сума е 1 042 000 английски лири.

Въпросната колекционерка от Европа в началото била шокирана, само че след това си дала сметка, че ще има "част от историята на изкуството ".

На търга, незабавно след удара на чукчето, прикрито устройство за заличаване на документи под златистата рамка на платното стартира да го нарязва на лентички по команда на художника. Картината е репродукция на една от най-известните му произведения с акрилни бои и спрейове - "Момиче с балон ". Тя изобразява момиченце, което пуска червен балон с форма на сърце.

"Банкси не е унищожил творба по време на търга, а е основал нова ", съобщи специалистът от "Сотбис " Алекс Бранчик. Новосъздадената творба "Любовта е в кошчето " ще бъде изложена в пространствата на "Сотбис " в Лондон на 13 и 14 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР