Аугсбург постигна много важна победа с 1:0 срещу Байер (Леверкузен)

...
Аугсбург постигна много важна победа с 1:0 срещу Байер (Леверкузен)
Коментари Харесай

Аугсбург с много важна победа срещу Байер в Бундеслигата

Аугсбург реализира доста значима победа с 1:0 против Байер (Леверкузен) при започване на 19-тия кръг на Бундеслигата.

След като в предишния кръг Борусия (Дортмунд) спря впечатляващата серия на Байер (Леверлузен) от пет следващи победи, " аспирините " пробваха да се върнат към пътя на триумфа и започнаха мощно дуела, пробвайки да наложат надзор. Те обаче срещнаха опозиция от своите домакини от Аугсбург и даже те бяха тези, които владееха топката през по-голямата част от първото полувреме, стигайки на моменти до цели 66% от владеене на топката.

Преди почивката играта беше на високи темпове, само че доминираха единоборствата. Чак в 28-ата минута футболистите на Байер (Леверкузен) за първи път сътвориха нещо рисково пред вратата на своите противници. Муса Диаби нанесе удар от границата на наказателното поле, който мина малко над напречната греда. Две минути по-късно още веднъж Диаби можеше да накаже домакините, само че и този път ударът му не се оплете в мрежата на домакините, откакто топката разтресе десния непряк дирек на вратата, защитавана от Рафа Гикиевич.

През втората част тимът на Аугсбург излезе изцяло изменен. Момчетата на Енрико Маасен незабавно приложиха териториален напън и резултата не закъсня. След центриране от ъглов удар Мегрим Бериша бе открит в наказателното поле и наказа Лукас Храдецки, вкрвайки в защитаваната от него врата с глава.

След попадението двата тима се завърнаха към познатото от първото полувреме високо движение на игра с рискови слизания към противниковите порти, само че без точни удари.

В 75-ата минута Амин Адли падна в наказателното поле и от Байер (Леверкузен) предявиха искания за дузпа, които обаче съдията не почете и остави играта да продължи.

В добавеното време на срещата Калъм Хъдсън-Одой центрира рисково, само че топката бе изчистена от бранителите на Аугсбург. Малко по-късно същото бе повторено и от Джереми Фромпонг, само че нападателите на " аспирините " още веднъж демонстрираха отпадналост пред завършващия удар и разумно приключиха срещата без гол.

С триумфа Аугсбург събра 21 точки и към този момент диша една концепция по-спокойно, отдалечавайки се на 5 точки пред зоната на изпадащите. Байер (Леверкузен) е с три повече и заема девета позиция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР