Audi най-накрая представи дългоочакваната си концепция Activesphere EV, която обяви

...
Audi най-накрая представи дългоочакваната си концепция Activesphere EV, която обяви
Коментари Харесай

Audi представи нов концептуален автономен електромобил

Audi най-сетне показа дълго чаканата си идея Activesphere EV, която разгласи за първи път още предишното лято. Кросоувърът е основан за офроуд прекарвания, като е екипиран със здрава ходова част, повдигащо се окачване и задоволително място за багаж.    Задната част на електрическия автомобил, оповестява Engadget, може да се трансформира в товарна зона с задоволително място даже за колела, да вземем за пример. Въпреки това профилът на новата електрическа идея на Audi доста припомня на седан и разполага с удобствата, присъщи за марката - необятен, ярък интериор, предопределен за оптимален комфорт, до момента в който електрическият автомобил е в режим на самоуправление.   Купето отразява изцяло вярата на автомобилния производител във опциите, които технологията за разширената действителност дава. Предвижда се пасажерите да носят XR хедсети, които ще им дават значими данни за придвижването на колата и държанието на лидера, както и достъп до инфоразвлекателната система и виртуалния помощник на електрическия автомобил.   Въпросните хедсети изцяло заместват екраните, всеобщо употребявани в новите коли през днешния ден.    Но това не е всичко. XR очилата могат да наблюдават здравето ви, до момента в който карате велосипеда си.  
А когато решите, че желаете да поемете ръководството на електрическия автомобил, арматурното табло и кормилото се появят, защото преди този момент са съвсем скрити. Но като цяло Audi чака, че водачите ще избират този режим, единствено когат излизат да карат по публичната пътна система.
  Конкретните спецификации на новия модел на Audi към момента не са ясни, само че от автомобилния производител настояват, че пробегът на Activesphere EV ще бъде повече от 600 километра, като моделът ще разполага с благоприятни условия за бързо зареждане с мощ 270 kW, употребявайки 800V архитектура. Батерията с потенциал 100kWh може да се зареди от 5% до 80% за 25 минути, споделят от Audi.   Това е четвъртият модел от тази линия концептуални електрически коли на компанията. Тя започва с изменящия формата си роудстър Skysphere през август 2021 година, а месец по-късно показа и първокласния седан Grandsphere. Миналогодишният Urbansphere беше умислен като SUV за градските условия на бъдещето, в което автомобилът ви колкото е превоз, толкоз и офис (или леговище от външния свят).   Както и предходните опити, Activesphere не е първообраз за сериен модел. Той по-скоро показва визията на Audi за колите на бъдещето, а и е витрина за софтуерните благоприятни условия на производителя.    Въпросът е дали концепцията ще откри място в бъдещите коли. Към днешна дата Audi пипа внимателно на терена на електрическата подвижност, като се концентрира върху съществуващата си гама електрически коли, която значително се върти към познати SUV модели и братът на Porsche Taycan - e-tron GT. Марката обаче чака да разшири фрапантно електрифицираното си портфолио до 2026 година, тъй че няма да е изненада, в случай че концепцията Activesphere в последна сметка откри действително приложение.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР