Audi A3 е един от най-успешните автомобили в портфолиото на

...
Audi A3 е един от най-успешните автомобили в портфолиото на
Коментари Харесай

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Audi A3 е един от най-успешните коли в портфолиото на производителя. Сега той e освежен за моделната година 2024. Променен дизайн, разширено общоприетоо съоръжение, избираеми дневни светлини и разширени функционалности при поискване са единствено някои от нововъведенията.

В Европа моделите A3 в началото се оферират с два разновидността на мотор и трансмисия. 35 TFSI с 1,5-литров мотор създава 110 кВт (150 к.с.) и се предлага като автоматизирана версия със седемстепенна S tronic, в това число мека хибридна технология, а по-късно и като ръчна версия с шестстепенна скоростна кутия. Дизеловият вид е 35 TDI, който също създава 150 к.с. и има седемстепенна S tronic. Други бензинови и дизелови разновидности ще последват през второто тримесечие. В края на годината към гамата ще бъде прибавен и plug-in хибриден модел.

Всички A3 се оферират с Audi pre sense front, помощник за отбягване и завиване и предизвестие за овакантяване на лентата като стандарт. Адаптивният помощник за шофиране поема ускорението, прекъсването и ръководството на сектори до 210 км/ч, а също по този начин подкрепя промяната на лентата при скорости от 90 км/ч или повече на автомагистрали. Както нормално, A3 се предлага във версии Sportback и седан. Цените стартират от 35 650 евро за Sportback, доплащането за седана е 800 евро.



Офертата за функционалности при поискване подсигурява високо равнище на еластичност. Това значи, че до пет функционалности от региона на инфоразвлекателната система и комфорта могат да бъдат резервирани самостоятелно онлайн благодарение на приложението myAudi, даже откакто автомобилът е закупен. Офертата включва MMI навигация plus, интерфейс за смарт телефон, адаптивен круиз помощник, помощник за дълги светлини, както и надграждане от общоприетия автоматизиран климатроник до 2-зонов удобен автоматизиран климатроник. Всички функционалности могат да бъдат резервирани за един месец, половин година, една година, три години или за непрекъснато съгласно условията.

В допълнение към цифровото радио DAB+ и 10,1-инчовия сензорен екран, виртуалният кокпит на Audi и опцията за апостериори зареждане на смарт телефона към този момент са общоприети. Вариантът на каросерията allstreet е изцяло нов и има за цел да понижи разликата по отношение на по-високите SUV модели със своя офроуд тип и повишен луфт. 30 милиметра по-голям луфт, тъмните лайсни на праговете и обозначената отбрана против вклиняване начело и откъм гърба обезпечават здрав външен тип и леко повдигната позиция на седене. Началната цена за A3 allstreet е 37 450 евро.

В A3 се употребяват и две текстилни декоративни вложки: плат с техническа конструкция, която е направена от 100 % рециклиран полиестер, и микрофибърният материал Dinamica, който наподобява и се усеща като велур, само че се състои отчасти от рециклиран полиестер.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР