Атракционът Исторически парк край варненското село Неофит Рилски се сдоби

...
Атракционът Исторически парк край варненското село Неофит Рилски се сдоби
Коментари Харесай

Исторически парк край Варна с номинация за Градски бъг на годината 2019

Атракционът " Исторически парк " край варненското село Неофит Рилски се снабди с номинация за " Градски бъг на годината " за 2019 година, научи Moreto.net.

Номинациите са част от премиите на WhATA - платформа за архитектурна рецензия и журналистика, която от 2010 година отличава триумфите и неуспехите на архитектурата в България. Публиката също има право на глас, като срокът за това е 31 януари. Победителите ще бъдат оповестени на 17 февруари.

WhATA дефинират " Исторически парк " като " бутафория и демонстрация на национал-популизъм ", зад които стоят " или зле прикрити комплекси, или нездравословна обич към великолепие, или податливост към финансови измами. Или всичко вкупом. ". Архитектурна група WhATA напомнят и част от историята към откриването на комплекса в края на юни.

Компания на " Исторически парк " в тази отрицателна номинация вършат резиденция Диневи Лозенец в София, събарянето на кино “Полтава ”, Велико Търново, събарянето на ЖП завода в София, въпросът към Детската болница в София, казусът с кооперация “Златен век ” в София, както и колчетата на Графа и несподелените български улици. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР