Атрактивни битки между гладиатори и рицари вдигнаха точката на кипене

...
Атрактивни битки между гладиатори и рицари вдигнаха точката на кипене
Коментари Харесай

“Убий варварина“ ехти на Римския стадион, тълпата отговаря – Да живее!

Атрактивни борби сред гладиатори и рицари подвигнаха точката на шупване на адреналина на аудитория и участници по време на откриването на фестивала „ Пловдив - античен и безконечен: история, етнология, просвета и изкуство ".

„ Убий варварина “ крещяха античните войни, а публиката по трибуните с палец нагоре избави живота на пленника. В същинско прекарване се трансформира демонстрацията на пердах с бич, демонстрирана от представителите на Исторически парк - Варна.

Исполинът Фабиан безкомпромисно лиши оръжието на съперника си с едно внезапно придвижване на камшика, а публиката видя единствено отхвърчането му и чу злокобен тон като гърмеж от револвер.

В откриването се включиха гениите от Националната гимназия за екранни и театрални изкуства и балет „ Ера “.

„ Щастлив съм да открия този фестивал. Виждам по какъв начин той се развива през годините, тъй като е значимо да демонстрираме освен археология, само че и традициите, бита и войнските качества на нашите предшественици “, сподели зам.-кметът по просвета Пламен Панов.

От името на уредниците Рангел Матански акцентира, че всичко, което феновете ще видят в трите дни на фестивала, е част от историческото минало на града ни.

„ Градът ни не е единствено археология и остарели здания. Градът ни – това сме ние. И всичко, което виждате тук, е част от нашите гени. В нашите вени тече кръв, която е антична и мощна. Всичко това сме ние “, сподели Матански и насочи към всички пловдивчани да посетят парк Лаута, където на следващия ден и в неделя ще има голям брой демонстрации на боеве, обяздване, пукотевица, кулинария, занаяти и доста други атракции.



Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР