Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от

...
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от
Коментари Харесай

До сряда - топло и с валежи

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. През нощта облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред 3 и 8 градуса.

Утре, под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон, ще бъде най-вече облачно и следобяд на доста места ще има превалявания от дъжд. Значителни ще са количествата в южните и планинските региони от страната.

През нощта против вторник преваляванията ще продължат. Вятърът ще бъде най-вече от изток, сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 9 и 14 градуса.

По Черноморието ще доминира облачно време. Следобед по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта против вторник. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 13 и 16 градуса.

Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Под към 1700 метра надморска височина преваляванията ще са от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

И във вторник ще доминира облачно време. На доста места в страната ще има превалявания от дъжд, обилни по количество през нощта против вторник в южните, а денем - тук-там в източните региони.

Покрай Дунав ще преръмява, а от югозапад ще стартира развой на прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността. В регионите с надморска височина над 1300-1400 метра ще вали сняг.

В източната половина от страната вятърът ще бъде от североизток, по Черноморието, по здрач, от север - най-вече сдържан.Преобладаващите температури ще са: минимални - сред 4 и 9 градуса, оптимални - сред 8 и 13 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, по-късно ще се ориентира от югозапад. Облачността ще се раздра и ще намалее. Дневните температури ще се покачат, утринните ще се намалят, в обособени региони - до 0 градуса и до минус 1 градус. Ще е без превалявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР