Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще вече

...
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще вече
Коментари Харесай

С мъгли започва утре, после дъжд

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще към този момент ще бъде по-ниско от междинното за месеца, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта ще доминира ясно време. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите региони ще бъде съвсем безшумно. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - към минус 2°.

Утре преди обяд в равнинната част на страната ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад ще стартира бързо нарастване на облачността, което вечерта ще доближи Източна България. През нощта против вторник в западните региони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, по-ниски в региони с трайна мъгла, в София - към 8°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Преди обяд, основно по северното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Късно вечерта облачността ще се усили, само че ще бъде без превалявания. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето преди обяд ще е 2-3 бала, след обяд ще се усили и ще бъде 3-4 бала. 
 
В планините в утринните часове ще бъде най-вече слънчево. Около обяд от запад облачността ще стартира да се усилва, до вечерта ще е забележителна и в западните региони ще завали дъжд, над към 1800 метра - сняг. Ще духа мощен, краткотрайно плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.
  
Във вторник и сряда ще бъде облачно, с съвсем повсеместни превалявания от дъжд; с огромна възможност тук-там в Западна и Централна България количествата ще са обилни. Още във вторник в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, в сряда в по-голямата част от страната - североизточен; ще бъде сдържан до мощен и ще нахлува леден въздух. Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В южните региони на Рило-Родопската област във вторник са вероятни и гръмотевици. (НИМХ) 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР