Атлетите на олимпийските игри в Пекин заляха организаторите с оплаквания

...
Атлетите на олимпийските игри в Пекин заляха организаторите с оплаквания
Коментари Харесай

Атлетите в Пекин заляха организаторите на олимпиадата с оплаквания |

Атлетите на олимпийските игри в Пекин заляха уредниците с недоволства поради рисковите условия при тренировките и стартовете, разпоредбите за карантина и храната.

Температурите падат до -20 градуса, а оголените хълмове не стопират вятъра и постоянно чувството е за -30.

Шведската делегация прикани надпреварите по ски тичане да се организират по-рано денем, с цел да се предпазят спортистите от ниските температури - откакто шведската атлетка Фрида Карлсон беше видяна да трепери и бе на косъм от колапс в края на женския си скиатлон на 7,5 км + 7,5 км в събота.

Според разпоредбите на Международната федерация по ски надпреварите не могат да се организират, когато температурите са по-ниски от -20С.

По време на състезанието на Карлсон в събота бяха измерени -13 С, само че мениджърът на шведския тим Андерс Бистром съобщи пред кореспонденти, че температурите са били по-близо до -31 С, като се вземе поради и студеният вятър.

" Имаме границите на студа, само че не знам дали мерят и резултата напразно ", сподели господин Бистром пред осведомителна организация Ройтерс в неделя.

За рисковите температури съобщи и ръководителят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска. При откриването на Игрите пред Българска национална телевизия тя разяснява, че интернационалната федерация по биатлон договаря с уредниците за изместване на стартовете, които бяха планувани по залез слънце. Дафовска добави, че засадената едвам неотдавна гора не стопира мощните пориви напразно и с цел да може да защищава, ще са нужни към 30 години.

По време на Игрите бяха регистрирани няколко случая на COVID-19 - измежду спортисти и екипите на тимовете. Така разпоредбите за карантина станаха различен мотив за неодобрение.

Китай постави доста старания, с цел да предотврати разпространяването на вируса - не позволява задгранични фенове и не разрешава продажбата на билети на необятната аудитория. Медиите, спортистите и наблюдаващите се държат в обособени " балони ", като съгласно разпоредбите всеки, който влезе в тези зони, би трябвало да бъде изцяло имунизиран или да прекара 21 дни под карантина. Правилата плануват тези, които имат признаци, да бъдат отведени в избрана болница, а тези, които нямат признаци, остават в изолационно оборудване. Те остават там, до момента в който не дадат два пъти негативен тест в разстояние от 24 часа.

В началото на предходната седмица белгийската състезателка по скелетон Ким Мейлеманс публикува пост в Instagram, в който твърди, че е била премествана от един изолатор в различен.
View this post on Instagram

" Дори не сме сигурни дали в миналото ще ми бъде разрешено да се върна в олимпийското село ", сподели тя във видеото. " Не съм сигурна, че мога да устоя още 14 дни и олимпийското съревнование, до момента в който съм в тази изолираност. "

По-късно в изказване МОК заяви, че ще ѝ бъде предоставена стая в олимпийското село и че е " подготвен да я поддържа ".

Полската състезателка по кънки тичане Наталия Малишевска също твърди, че ненадейно е била освободена от карантина в нощта преди квалификацията и била върната назад в изолираност часове преди надпреварата след позитивна проба за Коронавирус.

" Вече нямам доверие в нищо. В никакви проби. Никакви игри. Това е огромна смешка за мен ", написа тя в Twitter.

Руската състезателка по биатлон Валерия Васнецова изрази разочарованието си от хранатa, предоставяна на спортистите в изолираност, като разгласява в Instagram това, което по думите ѝ е " закуска, обяд и вечеря към този момент пет дни ".



Пред репортери в понеделник спортният шеф на Международния олимпийски комитет (МОК) Кит Макконъл съобщи, че изискванията на изолираност на спортистите са главен приоритет и че се подхващат ограничения за справяне с " самостоятелните условия, които към момента са предизвикателство ".

Междувременно други похвалиха решителните старания на Китай да обезпечи относително свободни от вируси игри, в това число надълбоко разчистване на спалните кабини сред потребителите, постоянно напръскване с дезинфектант и разполагане на роботи в кухните и питейните заведения за подготвяне и разпределение на храната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР