Атлетико (Мадрид) няма никакви намерения да се разделя с голямата

...
Атлетико (Мадрид) няма никакви намерения да се разделя с голямата
Коментари Харесай

"Атлетико" докладва "Барселона" на ФИФА за нерегламентиран контакт с Гризман

Атлетико " (Мадрид) няма никакви планове да се разделя с огромната си звезда Антоан Гризман, макар слуховете за сделка с " Барселона ". Преди седмица радио " Каталуня " заяви, че водачът в Ла Лига е уредил френския нападател. " Гризман ще играе за " Барселона " от лятото. Ако това не се случи, в никакъв случай повече няма да се появя в това предаване ", съобщи реномираният локален ефирен публицист Кике Гуаш.

Преди няколко дни " Марка " заяви, че контактът сред клуба и Гризман е изработен от президента на " Барселона " Хосе Мария Бартомеу. Той се е срещнал със фамилията на Гризман. От " Барселона " не отхвърлиха това. " Не мога да кажа нищо по въпроса, просто, тъй като не знам. Но сред нас има положителни връзки и естетика ", сподели един от шефовете Гилермо Амор.

Именно поради тези диалози от " Атлетико " са подали молба до ФИФА. Според разпоредбите на Световната футболна асоциация и правилника за статута на играчите, никой клуб няма право да влиза в контакт с състезател, койот има настоящ контракт. Това е позволено само шест месеца преди приключването му.

Гризман е обвързн с " Атлетико " до сезон 201-22, а клаузата му за откупуване е 100 млн. евро. Той кара своя четвърти сезона в " Атлетико ". Нападателят не стартира безапелационно акцията, само че към този момент навлиза във форма и натрупа седем гола в 17 мача във всички шампионати.

В предходните си три сезона той се разписа 83 пъти в 160 дуела за " дюшекчиите ".

От ФИФА към момента няма публично изказване дали ще проверяват случая. Подобни проблеми обаче не са казус. През 2004 година " Рома " получи наказване поради привличането на бранителя Филип Мексес. Той подписа с " вълците " до момента в който играеше за " Оксер " и беше осъден да стои отвън терена за шест седмици.

" Рома " пък заплати санкция от осем милиона евро и получи възбрана да притегля футболисти за два трансферни прозореца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР