Атлетико Мадрид и Хетафе завършиха наравно 3:3 в дербито помежду

...
Атлетико Мадрид и Хетафе завършиха наравно 3:3 в дербито помежду
Коментари Харесай

Хетафе стигна до драматично равенство срещу 10 от Атлетико

Атлетико Мадрид и Хетафе приключиха наедно 3:3 в дербито между тях от 18-ия кръг на Ла Лига. " Дюшекчиите " играха с човек по-малко от 38-ата минута, когато Стефан Савич беше изпъден. Победата на домакините се изплъзна в края, когато допусаха два бързи гола. 

Първото полувреме не предвещаваше такава драма, въпреки и в него да не липсваха любопитни моменти. В 38-ата минута Савич удари с лакът противник и получи червен картон.

Дори с човек по-малко Атлетико съумя да откри резултата. Родриго Рикелме центрира отдясно, а Антоан Гризман засече във вратата. 

Хетафе обаче възвърне равенството в 53-тата минута. Мейсън Грийнууд стреля от дребен ъгъл, вратарят мазета, само че право в Борха Майорал, който с глава вкара за 1:1.

" Дюшекчиите " си върнаха задатъка 10 минути по-късно. Тогава Алваро Мората засече с глава центриране на Маркос Йоренте за 2:1. В 69-ата минута домакините получиха дузпа за удар с лакът в лицето на Аксел Витсел и Гризман осъществя. 

Хетафе се върна в мача в 87-ата минута. Оскар Родригес шутира и след рикошет топката се озова в мрежата - 3:2. 

В добавеното време и гостите си завоюваха дузпа за игра с ръка на Рикелме, а Борха Майорал бе прецизен от наказателния удар, оформайки крайното 3:3.

Така Атлетико Мадрид към този момент има 35 точки в актива си, като заема 3-тото място във краткотрайното класиране. Хетафе пък се намира на 8-ата позиция в таблицата с актив от 26 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР