Атлетик Билбао се наложи над украинския Зоря Луганск с 2:0

...
Атлетик Билбао се наложи над украинския Зоря Луганск с 2:0
Коментари Харесай

Билбао се намъкна на мястото на Йостерсунд след победа над Зоря Луганск

Атлетик Билбао се наложи над украинския Зоря Луганск с 2:0 в последния мач от груповата фаза на Лига Европа. Този резултат бе изцяло задоволителен за баските, с цел да изпреварят абсолютния дилетант в евротурнирите Йостерсунд и да се наредят на първата позиция в групата. Ариц Адурис откри резултата в 70-ата, а Раул Гарсия удвои в 86-ата минута на срещата.

Баските преобладаваха в срещата през цялото време. В 29-ата минута Иняки Уилямс мушната топката във вратата домакините, само че голът му бе анулиран поради засада.

Шест минути по-късно Раул Гарсия доближи до точно центриране на ръба на пеналтерията и шутира към вратата. Топката обаче мина над напречната греда.

В 54-ата домакинската отбрана изпусна Ариц Адурис, който не се нуждаеше от повторна покана, с цел да насочи удар. Опит му към десния ъгъл обаче бе париран от Андрий Лунин.

В 66-ата минута Раул Гарсия се извиси най-високо, с цел да засече центриране от ъглов удар, само че обещаващият му опит се отби от напречната греда.

Все отново множеството офанзиви и натискът на баските даде резултат в 70-ата минута. Маркел Сусаета прати топка от директен свободен удар право на главата на Ариц Адурис, чийто замайващ удар с глава от точката на дузпата попадна право в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 77-ата още веднъж Андрий Лунин се прояви с добър инстикт, отразявайки удар с глава, насочен още веднъж от Адурис.

Второто попадение за баските бе осъществено в 86-ата минута. Маркел Сусаета хвърли центрира от директен свободен удар в наказателното поле. Там Раул Гарся съумя да овладее и заби топката в долния ляв ъгъл, променяйки резултата - 0:2.

В другия мач от група "J " абсолютният дебютант в евротурнирите Йостерсунд приключи с тъждество похода си в Лига Европа, откакто направи 1:1 с Херта Берлин.

В 18-ата минута домакините бяха доста покрай първо попадение в мача, откакто Палко Дардай връхлетя върху отбита топка от корнера и стреля от границата на наказателното поле. Брилянтният му опит разтресе напречната греда.

В 31-ата Сотирис Папаянопулос нанесе топовен удар от границата на наказателното поле, само че Джонатан Клинсман въпреки всичко се оправи добре.

Четири минути по-късно Генки Харагуши пропусна страхотна опция от дребното наказателно поле. Той шутира в левия ъгъл, само че Али Кейта реагира с изтънчено избавяне, с цел да предотврати гола.

Първото попадение в срещата падна в 59-ата минута. Сотирис Папаянопулос съумя да се освободи добре в наказателното поле и да си откри пространство да стреля. След това прати топката към вратата, а ударът му порази левия ъгъл.

Едва две минути бяха нужни на домакините да изравнят резултата. Петер Пекарик получи прекрасен пас от Максимилиан Мителщад и нанесе бърз удар по трева, който попадна в средата на мрежата.

В 87-ата минута Бруа Нури изпусна да донесе успеха за шведите, откакто от дузпа прати топката право в ръцете на вратаря на “Старата дама”.

Така Билбао изпревари Йостерсунд в група “J” на Лига Европа. Въпреки равния брой точки (11) баските имат преимущество в директните дуели и се подреждат на първата позиция в класирането. Зоря Луганск остава на третата позиция с 6, а Херта Берлин е финален с 5.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР