Атлантическият съвет в България поиска незабавно освобождаване от длъжност на

...
Атлантическият съвет в България поиска незабавно освобождаване от длъжност на
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Отстранете командира на ВВС, той саботира новата сделка за F-16!

Атлантическият съвет в България изиска неотложно освобождение от служба на новия пълководец на Военновъздушните сили на Република България. От съвета упрекнаха ген.-майор Димитър Петров в " бойкот " на придобиването на нова ескадрила F-16.

Припомняме, че по-рано ген. Петров съобщи пред БНР, че би трябвало добре да се обмисли решението за покупка на нови осем изтребители F-16 от страна на държавното управление. Подобно деяние слага на масата въпроси, свързани с образованието на летателния състав и новите уреди.

" Позицията на Мечо Пух - " колкото повече, толкоз повече ", при такива съществени неща като бойна авиация, не всеки път дава добър резултат ", съобщи той.

Димитър Петров, който до неотдавна беше командващ на трета авиобаза, стана командващ на Военновъздушни сили преди броени дни, като преди този момент беше нараснал от бригаден военачалник в генерал-майор. Предишният шеф на бойната авиация генерал-лейтенант Цанко Стойков пък стана заместник-началник на защитата.

Ген.-майор Димитър Петров разясни, че придобиването на нови Ф-16 слага въпроси, свързани с образованието на летателния състав и оборудванията за обслужване на изтребителите. Той напомня, че към момента в начален стадий е построяването на инфраструктурата за предпазване и обслужване на към този момент купените 8 самолета. Той уточни и казуса с водачите.

Ето и цялата позиция на Атлантическия съвет в България против тази на ген. Петров:

Внимание! Внимание! Говорит Москва!

Новият пълководец на Военновъздушни сили саботира придобиването на ексадрила от F-16!

В момента, когато е допустимо да имаме до края на 2024 година ескадрила от 16 нови самолета F-16, ударът срещу реализирането на тази опция идва не от някъде другаде, а от командира на Военновъздушни сили!

Това става дни, откакто делегцията на Министерството на защитата се е завърнала от Съединени американски щати и най-вероятно са били контрактувани удобни условия и като цена, и като разсрочено заплащане. И най-веротно - като периоди на доставка!

Вече от " Локхийд Мартин " обгърнаха, че в случай че България скоро поръча още осем нови F-16, същите ще бъдат доставени дружно с първите осем, т.е. до края на 2024 година

А в този момент не някой различен, а командирът на Военновъздушни сили ген.-майор Димитър Петров желае да спре тази отворила се добра въможност!

Това е все едно да се самопрострелш в крайници, когато си на финалната права на дълъг маратон! Само че по този начин военачалник Петров прострелва бългаските Военновъздушни сили!

Ако България има 16 самолета F-16 през 2024 година, дотогава сигурно ще се освободи от старите МиГ-29 и по този начин ще спрем да наливаме още стотици милиони в Русия, а допустимо и в Беларус. Това значи да скъсаме с Москва в бойната ни авациия най-малко с петилетка по-рано. С други думи, да не поддържаме МиГ-29 до към 2030 година

Министерството на защитата към този момент разгласи, че с цел да скъсаме с МиГ-29, би трябвало да имаме най-малко 16 самолета F-16. Според нас това може да стане и по-рано, даже да имаме единствено осем F-16. Въпреки това, в случай че България придобие още осем нови F-16 до края на 2024 година и тези причини за оставянето на МиГ-29 до към 2030 година ще бъдат изцяло несъстоятелни.

Явно по тази причина в този момент командата е бойкот на F-16!

Аргументът на генерала с неналичието на квалифициран инструкторски състав е най-малкото чудноват. Първите водачи, които пращаме на образование, няма ли да бъдат също по този начин подготвени и като инструктори?

Не може ли да се контракти със Съединени американски щати образованието на повече наши водачи?

Освен това, наскоро беше намерено и Висше военновъздушно учебно заведение.

Истината е, че се търсят от девет кладенеца вода, с цел да бъде провалена допустима и действителна преференциална договорка за още осем нови самолета. Ако договорката за още осем F-16, които да имаме до края на 2024 година на разсрочено заплащане и при по-ниска цена от първите, не беше действително допустима, съперниците на F-16 от президентското войнство нямаше да бъдат по този начин мобилизирани. Нямаше да бъдат мобилизирани и тези в Народното събрание.

Новият пълководец на Военновъздушни сили през днешния ден съобщи българските Военновъздушни сили!

Освен това той си разреши да тръгне против личното си държавно управление. Един боен не може да върви против изпълнителната власт!

Какъв сигнал се излъчва по този метод към стратегическия ни сътрудник и съдружник Съединени американски щати, откакто седмица по-рано министърът на защитата, неговият заместител и началникът на защитата са били на работно посещаване във Вашингтон?

Случаят припомня на репликата преди повече от 20 години на един български военачалник, който, бидейки действително срещу влизането ни в Алианса, беше изпуснал думите за командата " тичешком към НАТО ".

Иронията в тази ситуация е, че точно държавното управление е предложило президента да издаде декрет за повишение и назначение на новата служба на командира на Военновъздушни сили.

Още преди дни коментирахме, че пакетните генералски назначения, договаряни с президента, са като договорка с дявола.

Сега той си желае цената - неуспех на договорката за осем нови F-16 и пренасочване на ресурсите в друга посока... към други планове.

А сред тях и вероятната рационализация на остаряла руска техника. Например, рационализация на МиГ-29 може да се извърши с изключение на в РСК МиГ и в най-малко още три компании в Беларус.

Предвид всичко това, настояваме за незабавното освобождение от служба на новия пълководец на Военновъздушни сили!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР