АТЛАНТА (AP) — Няколко демократи, изпълняващи функциите на висши изборни

...
АТЛАНТА (AP) — Няколко демократи, изпълняващи функциите на висши изборни
Коментари Харесай

Представители на Демократическата партия критикуват рекламната политика на Meta, заявявайки, че тя засилва лъжите за изборите през 2020 г.

АТЛАНТА (AP) — Няколко демократи, изпълняващи функционалностите на висши изборни чиновници в своя щат, изпратиха писмо до компанията-майка на Фейсбук, с молба да спре да разрешава реклами, които настояват, че президентските избори през 2020 година са били откраднати.

В писмото, адресирано до основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг, държавните секретари от Колорадо, Мейн, Ню Джърси, Орегон, Роуд Айлънд, Вашингтон и Върмонт обявиха, че разрешават такива рекламите в допълнение ще подкопаят доверието в изборите и ще подхранят заканите за политическо принуждение против изборните служащи, което към този момент накара някои да изоставен специалността. Писмото е подписано и от държавния секретар на Уисконсин Сара Годлевски, която не следи изборите.

„ Meta разрешава на екстремистите и отричащите изборите в допълнение да подкопаят нашите избори “, пишат секретарите в писмото, което беше изпратено по имейл на софтуерния колос в четвъртък. „ Като държавни секретари, ние сме изрично прот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР