Адвокат Джон Ийстман се предаде на властите по обвинения в делото за подривна дейност при изборите в Джорджия през 2020 г.

...
АТЛАНТА (АП) — Джон Ийстман, консервативният адвокат, който прокара план
Коментари Харесай

АТЛАНТА (АП) — Джон Ийстман, консервативният адвокат, който прокара план за запазване на Доналд Тръмп на власт, се предаде на властите във вторник по обвинения по делото в Джорджия, обвиняващо се в незаконен заговор за отмяна на загубата на бившия президент на изборите през 2020 г.

Ийстман беше задържан в затвора на окръг Фултън, преди да бъде освободен от властите. Очаква се през идните седмици да му бъдат повдигнати обвинения по разрастващото се дело за рекет.

Той беше обвинен миналата седмица заедно с Тръмп и 17 други, които са обвинени от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис в планове за подкопаване на волята на избирателите в Джорджия в отчаян опит да държат Джо Байдън извън Белия дом.

Ийстман каза в изявление, предоставено от адвокатите му, че се предава във вторник „на обвинителен акт, който никога не е трябвало да бъде повдиган. ” Той разкритикува обвинителния акт за насочване към „адвокатите заради тяхното ревностно застъпничество от името на техните клиенти“ и каза, че всеки от 19-те обвиняеми е имал право да разчита на съветите на адвокати и минал правен прецедент, за да оспори резултатите от изборите.

Бивш декан на юридическия факултет на университета Чапман в Южна Калифорния, Ийстман беше близък съветник на Тръмп в навечерието на нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. от поддръжниците на президента републиканец, които възнамеряваха да спрат сертифицирането на Изборната победа на Байдън. Той написа бележка, в която описва стъпките, които вицепрезидентът Майк Пенс може да предприеме, за да се намеси в преброяването на електоралните гласове, докато председателства съвместната сесия на Конгреса на 6 януари, за да запази Тръмп на поста.

В обвинителния акт се твърди, че че Ийстман и други настояваха да въведат набор от „алтернативни“ избиратели, фалшиво удостоверяващи, че Тръмп е спечелил и се опитаха да окажат натиск върху Пенс да отхвърли или забави преброяването на законните избирателни гласове за Байдън, демократ.

Гаранция. облигационерът Скот Хол, който беше обвинен в участие в нарушаване на изборното оборудване в селския окръг Кофи, също се предаде в затвора на окръг Фултън във вторник сутринта.

Гаранцията на Тръмп е определена на 200 000 долара и той каза, че ще се предаде на властите в окръг Фултън в четвъртък.

Други двама обвиняеми, бившият адвокат на Министерството на правосъдието Джефри Кларк и бившият председател на Републиканската партия в Джорджия Дейвид Шафер, са подали документи за прехвърляне на делото във федералния съд.

Адвокатите на Кларк твърдят в съдебна молба в понеделник, че той е бил високопоставен служител на Министерството на правосъдието и действията, описани в обвинителния акт, „са свързани пряко с работата му в Министерството на правосъдието, както и с бившия президент на Съединените щати." Адвокатите на Шафър твърдяха, че поведението му „произтича директно от службата му като кандидат за президентски избирател.“

Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус миналата седмица направи подобни аргументи във федерален съд, заявявайки, че действията му са предприети в служба на ролята си в Белия дом.

Кларк беше твърд поддръжник на фалшивите твърдения на Тръмп за изборни измами и през декември 2020 г. представи на колегите си чернова на писмо, което настоява официални лица в Джорджия да свикат специална законодателна сесия за резултатите от изборите , според свидетелски показания пред комисията на Камарата на представителите на САЩ, която разследва бунта на Капитолия на 6 януари. Кларк искаше писмото да бъде изпратено, но началниците на Министерството на правосъдието отказаха.

Шейфър беше един от 16-те републиканци в Джорджия, които подписаха сертификат, в който невярно декларираха, че Тръмп е спечелил президентските избори през 2020 г. и се обявиха за „надлежно избрани и квалифицирани“ на щата ” избиратели, въпреки че Байдън беше спечелил щата и списък от избиратели на Демократическата партия беше сертифициран.

Също във вторник, съдебна документация показа, че гаранцията е определена на $10 000 за Шон Стил, друг от фалшивите избиратели, който беше избран в Сената на щата Джорджия през ноември 2022 г. и представлява район в предградията на Атланта.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР