Аткракционен влак с парен локомотив ще пътува по маршрута Горна

...
Аткракционен влак с парен локомотив ще пътува по маршрута Горна
Коментари Харесай

Атракционен влак ще пътува по повод Деня на независимостта

Аткракционен трен с парен локомотив ще пътува по маршрута Горна Оряховица – Велико Търново – Трявна и назад на 23-и септември (неделя). В композицията са включени шест пътнически вагона, един от тях е от царската комбинация „ Корона експрес”. Събитието се провежда взаимно от БДЖ и община Велико Търново във връзка честването на Деня на независимостта.
Предварителната продажба на билети и резервацията на непокътнати места за пътешестване с атракционния трен ще стартира от на следващия ден, 29-и август. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси на гарите и бюрата в градовете: София, Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Русе, Варна и Пловдив. Цената на билета сред Горна Оряховица и Трявна ще бъде 29.00 лева за пътешестване в двете направления (с включени непокътнати места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място.


Специална атракция за пътуващите и посетителите на празничното мероприятие е ретро преносимият състав на БДЖ. Влаковата комбинация ще бъде теглена от парен локомотив № 16.27, като в състава й е включен персоналният вагон-салон на цар Борис III от „ Корона експрес”. Всички искащи ще могат да прегледат особено прикачения вагон, както и да се снимат с парния локомотив.
Ретро влакът ще потегли от гара Горна Оряховица в 11:50 ч. и ще дойде на гара Трапезица в 12:07 ч., където ще престои към час. През това време всички пасажери и посетители ще имат опцията да се потопят в атмосфера от епохата на прочитането на Манифеста за оповестяване на независимостта на България, както и оповестяването на Княз Фердинанд за български цар.
След пресъздаването на историческата възстановка на гара Трапезица атракционната комбинация ще продължи своето пътешестване по маршрута си до Трявна. От гара Трявна в посока Горна Оряховица влакът ще замине в 15:00 ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР