Атина. Церемонията за прощаване с гръцкия композитор и политик Микис

...
Атина. Церемонията за прощаване с гръцкия композитор и политик Микис
Коментари Харесай

Proto Thema : Три дни гърците ще се прощават с Микис Теодоракис

Атина. Церемонията за сбогуване с гръцкия композитор и политик Микис Теодоракис ще се състои на 7-9 септември в катедралата „ Благовещение на Пресвета Богородица “ в Атина. Това заяви вестник Proto Thema , базирайки се на изказване от фамилията на композитора.

Според информацията ковчегът с тялото на Теодоракис, умрял в четвъртък на 96-годишна възраст, ще бъде изложен за сбогуване на 7-9 септември в основната катедрала на Гръцката православна черква. Погребалната работа ще се извърши в същата черква в четвъртък в 15:00 локално време (съвпада с българското).

Според вестника са получени всички нужни разрешителни за сбогуването и погребението, което ще се организира при съблюдаване на всички нужни ограничения за сигурност на здравето по време на пандемията. Мястото на заравяне на известния гръцки композитор към момента не е оповестено, само че е известно, че той е изразил предпочитание да бъде заровен в град Галатас (област Ханя на остров Крит), където са гробовете на родителите му и обичания му брат.

Самият Теодоракис изрази желанието си да бъде заровен в региона на Ханя на Крит в известие, което преди този момент изпрати до генералния секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Гърция (KKE) Димитрис Куцумбас, своя секретар Рене Пармениду, който беше до него до последния миг, и президентът на Общокритската асоциация на приятелите на Микис Теодоракис Йоргос Агорастакис. В известието Теодоракис написа, че „ той е прекарал най -важните мощни и зрели години под знамето на KKE “. „ Ето за какво желая да напусна този свят като болшевик “, акцентира композиторът, като изиска от генералния секретар на Централен комитет на Комунистическата партия персонално да контролира детайлностите за бъдещото му заравяне, тъй че „ уважението да бъде проявено освен към неговата идеология, само че и към битката му за единството на гърците “.

Комунистическата партия на Гърция (KKE), чийто член е бил композиторът в продължение на доста години, сподели, че „ с дълбоки страсти се сбогува с Микис Теодоракис, войник и създател, водач и пионер на ново „ борческо “ течение в музика. " Комунистическата партия напомни, че Теодоракис е бил претендент на ККЕ за кмет на Атина през 1978 година, а през 1981 и 1985 година е избиран за народен представител от партията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР