Атина. Министърът на националната отбрана на Гърция Николаос Панайотопулос обяви

...
Атина. Министърът на националната отбрана на Гърция Николаос Панайотопулос обяви
Коментари Харесай

Iefimerida : Армията влиза в борбата с пожарите, ще изпълнява наземни и въздушни патрули с дронове

Атина. Министърът на националната защита на Гърция Николаос Панайотопулос разгласи решенията, взети на утринното съвещание, извършено в двореца Максимос, за по-нататъшното интензивно подпомагане на въоръжените сили при предотвратяването и ръководството на пожарите в страната, оповестява електронното издание на вестник Iefimerida .

Началникът на Генералния щаб военачалник Константинос Флорос показа оперативния проект на въоръжените сили. „ Като се има поради сериозната обстановка на пожарния фронт и след утринната среща в Максимос и следвайки инструкциите, беше решено дейното присъединяване на въоръжените сили в региона на предварителната защита и реагирането “, разгласи Панагиотопулос.

Както изясни министърът на националната защита, на съвещанието е решено да се усили наблюдението, с цел да се предотвратят пожари по цялата територия. Такива ще има както по въздух, по този начин и по земя. „ Въоръжените сили постоянно се включват да оказват помощ в сложни моменти, даже и в този момент “, сподели министърът, давайки дума на началника на Водоснабдителна система на Гърция Константинос Флорос да посочи ограниченията.

„ Вече разработихме механизма за наблюдаване като защитна мярка. През последните три дни 500 души, 63 транспортни средства от всевъзможен тип и 39 самолета и хеликоптера бяха разгърнати за гасене и наблюдаване. Готови сме също да окажем помощ на засегнатите от пожара. Отсега нататък дронове и самолети ще следят по въздух, а пожарните патрули ще бъдат удвоени в засегнатите региони и зоните с висок риск. Машини са налични където и когато е належащо, има и кораби в пристанищата за евакуация, в случай че такава се наложи “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР