Атина. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна с италианския си

...
Атина. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна с италианския си
Коментари Харесай

Kathimerini: Премиерите на Гърция и Италия разговаряха в кулоарите на срещата на средиземноморските страни от ЕС в Атина

Атина. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се срещна с италианския си сътрудник Марио Драги в коридорите на срещата на върха на средиземноморските страни в Европейски Съюз EUMED 9 в Атина, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

Двете страни потвърдиха отличното положение на връзките посред им и разискаха вероятностите за задълбочаване на съдействието както на двустранно, по този начин и на районно равнище, споделиха държавни източници в Атина.

Според същите източници те са обсъждали и изменението на климата, напредъка на имунизациите против Covid-19 и развиването в Средиземноморието, в това число проблемите с миграцията.

Еднодневният конгрес събира водачите на Гърция, Кипър, Испания, Франция, Италия и Малта, както и неотдавна добавените към групата Словения и Хърватия. Португалия изпраща външния си министър, тъй като в страната се организират избори, а ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също участва на срещата на върха.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР