Атина.. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис твърди, че

...
Атина.. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис твърди, че
Коментари Харесай

Янис Варуфакис: Джордж Сорос искаше да бъда отстранен, Панос Каменос е неофашист, като Орбан и Салвини

Атина.. Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис твърди, че американският милиардер е желал отстраняването му от държавното управление на „ Коалицията на радикалната левица “ (СИРИЗА) и разказа министъра на защитата Панос Каменос, който е и водач на младшия съдружен сътрудник „ Независимите гърци “ (АНЕЛ), като „ неофашист “, сходно на унгарския министър председател Виктор Орбан и италианския вицепремиер Матео Салвини, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
В изявление пред локалната телевизия Skai, Варуфакис съобщи, че Сорос се е обаждал на премиера Алексис Ципрас през юли 2015 година и е желал неговото премахване от кабинета.
„ Моите връзки със Сорос се лимитират до този телефонен диалог “, съобщи той, явно визирайки изявленията на Каменос за това, че американският милиардер е плащал на членове от гръцкия кабинет.
Варуфакис разказа министъра на защитата като неофашист в същата категория като министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и министъра на вътрешните работи на Италия Матео Салвини.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР