Атина. Атмосферен фронт с ниско налягане, наречен Кармел“, удари Гърция

...
Атина. Атмосферен фронт с ниско налягане, наречен Кармел“, удари Гърция
Коментари Харесай

Kathimerini: Бурята „Кaрмел“ донесе сняг и студ в Гърция

Атина. Атмосферен фронт с ниско налягане, наименуван „ Кармел “, удари Гърция още от петък, донасяйки ниски температури, бурни ветрове и даже снеговалеж в централните и южните елементи на страната, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathierini .

От ранната събота заран сняг към този момент беше покрил региони в северозападна Атика, като Вилия, Ипократиос Полития и Парнита, както и планината Пелио, Парнас, Пелопонес, Фтиотида и елементи от остров Евбея.

Националната метеорологична работа (EMY) заяви за внезапното намаляване на температурата, породено от нахлуването на полярни въздушни маси от север, които се чака да обиден района до 20 декември.

Метеоролозите споделят, че огромни количества превалявания (дъжд и сняг) се предвиждат за остров Евбея, източна Виотия, северните елементи на Атика и Крит. В крайбрежните региони на Средно и Южно Егейско море ще има гръмотевични стихии, местни и слаби градушки.

В Атика снеговалежът ще бъде стеснен до над 300 метра надморска височина в западните и северните елементи на префектурата, до момента в който в останалите региони ще има превалявания от дъжд. В северните околности ще има превалявания от сняг или киша на към 300 метра надморска височина, като се чакат снеговалежи над 400-500 метра.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР