Атанас Райков поема поста вицепрезидент Глобален маркетинг и бизнес развитие

...
Атанас Райков поема поста вицепрезидент Глобален маркетинг и бизнес развитие
Коментари Харесай

Атанас Райков поема нов пост в Rakuten Viber, сливайки два международни отдела под българско управление

Атанас Райков поема поста вицепрезидент " Глобален маркетинг и бизнес развиване " в Rakuten Viber. Миналата година Райков, който е част от компанията от 2015 година, пое ролята " Вицепрезидент Развитие основни пазари ", което му даде директно въздействие върху световните решения, свързани с софтуерното, продуктовото и стратегическото развиване на компанията.

Новата му позиция бележи значима стъпка за компанията - обединяването на ресорите за бизнес развиване и маркетинг в едно. Всички стратегически решения, засягащи пазарния дял на компанията и известността на марката в световен мащаб, към този момент ще се координират от Атанас.

Той ще управлява работата на всички екипи за бизнес развиване в MENA, APAC, CIS и CEE, с цел да подсигурява, че тактиките за придобиване, ангажиране и задържане на консуматори, както и визията за идентичността на марката, са в унисон с световната задача на суперприложението Rakuten Viber.

Успоредно с това, световноизвестната мобилна услуга за диалози, както и най-популярното чат приложение в България, разгласи рекорден брой функционалности, пуснати през 2023 година
 Атанас Райков стана вицепрезидент на Viber
Българин стана вицепрезидент на Viber

Той е част от компанията от 2015 година, в този момент ще дава отговор за основните ѝ пазари

Компанията продължава своята задача да дава най-хубавото потребителско преживяване и да подкрепя бизнес задачите на марките, укрепвайки екосистемата си на новаторско суперприложение. Viber Plus направи своя дебют в страната през октомври. Месечната абонаментна услуга на платформата дава на потребителите разширени функционалности за връзка и спомагателни варианти за персонализиране.

Непоколебимият ангажимент на компанията по отношение на поверителността на потребителите през 2023 година докара до въвеждането на функционалността " Разпознаване на позвъняването ", която дава по-голям надзор и сигурност на връзката посредством предупреждаване за спам позвънявания.

През 2023 година Rakuten Viber обнови своя интерфейс, което улесни потребителите да ръководят приложението и да достъпват медийната си библиотека. С актуализирания интерфейс приложението записва растеж от 5% на годишна база в изпратените известия, отбелязвайки трета поредна година, в която известията са топ избор за връзка за българските консуматори. Броят на участниците в групови чатове също се усили с 15%.

Що се отнася до наличието, многочислените партньорства на Rakuten Viber с медии, спортни клубове и неправителствени организации предоставиха на българските консуматори настояща и значима информация по ползи на ежедневна база. В резултат на това броят на Viber каналите в страната е повишен с 24% за 2023.

" Гледайки напред, Rakuten Viber с неспокойствие желае да продължи да усъвършенства метода, по който хората се свързват между тях, и да начертае курса за идващото потомство суперприложения ", разяснява Атанас Райков.

" С ясния ангажимент към удовлетвореността на потребителите, ние сме уверени, че 2024 година ще бъде изпълнена с още по-големи достижения, надхвърлящи границите на връзката, такава каквато я познаваме през днешния ден. "
 Viber към този момент пази от спам и измами потребителите у нас
Viber към този момент пази от спам и измами потребителите у нас

Ще можем да подаваме сигнали за злонамерени обаждания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР