Атанас Червенков-Райфъла ще се върне зад решетките, реши Върховният касационен

...
Атанас Червенков-Райфъла ще се върне зад решетките, реши Върховният касационен
Коментари Харесай

Райфъла отново влиза в затвора

Атанас Червенков-Райфъла ще се върне зад решетките, реши Върховният касационен съд (ВКС).

Магистратите са удостоверили присъдата му от 9 години отнемане от независимост. Райфъла е излежал към 5 от тях, което значи, че го чака излишък за излежаване. Не е ясно обаче в какъв размер тъкмо ще е този излишък.

В момента Райфъла е в болница с ковид, а след излекуването присъдата му би трябвало да се приведе в осъществяване, написа " Марица ".

Припомняме, че Атанас Червенков бе арестуван през 2014 година. Беше приет за отговорен и наказан на 11 години затвор за поръчката да бъде погубен Аргир Гяуров, който по това време е негов съперник в здравния бизнес. След това към наказването му се прибавиха още 8 години за палежите на колите на някогашния народен представител Антоний Йорданов, година за потрошено предно стъкло на различен автомобил на семейство Йорданови, както и 2,5 години за нареждането към водача Стефан Гичев да придвижи 575 патрона, без да има позволение за това. През 2018 година на Райфъла се дефинира едно общо най-тежко наказване от 13 години от страна на Окръжния съд. Той апелира, като апелативните магистрати я понижиха с две години.  

Прокуратурата и пострадалия Гяуров апелират присъдата и упорстват тя да бъде увеличена. Според Върховен касационен съд обаче липсва безапелационна обосновка за нуждата от това. Освен това висшите магистрати оневиняват Червенков часста на обвиняването за това, че опитът за ликвидиране е с користна цел. В решението е посочено, че е поръчал убийството на съперника си, като за това е платил 20 000 лева. 

Съучастниците на Райфъла по посочените закононарушения също са с доказани присъди. 9 години затвор получава Веселин Загорски, който е приел поръчката и е намерил реализатори. Останалите трима Васил Василев, Бисер Романов и Симеон Генов, наети пък от страна на Загорски, получават надлежно по 3 години и 11 месеца, 5 години и 3 години затвор.

Всички те ще би трябвало да платят и обезщетение на потърпевшия Аргир Гяуров.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР