Атаките срещу Кримския мост ще продължат, докато незаконното съоръжение“ не

...
Атаките срещу Кримския мост ще продължат, докато незаконното съоръжение“ не
Коментари Харесай

Украинското ГРУ се закани: Атаките срещу незаконния Кримски мост ще продължат до демонтирането му

Атаките против Кримския мост ще продължат, до момента в който " противозаконното оборудване “ не бъде напълно " демонтирано “, предава РБК-Украйна, като се базира на Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на страната.

В ефира на телемаратона Юсоф напомни, че руснаците неведнъж са говорили за оптималната отбрана на Кримския мост и неналичието на закани. Но към този момент два пъти се стигна до офанзиви, довели до обилни опустошения на оборудването, свързващо Кримския полуостров с територията на Русия.

" Това значи, че сходни ексцесии ще продължат и в бъдеще, до момента в който украинската територия не бъде деокупирана и противозаконната конструкция, която те назовават ​​Кримския мост, бъде демонтирана “, увери Юсов.

Първата офанзива против Кримския мост бе през октомври 2022 година Наскоро ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк удостовери, че спецоперацията е била извършена от негови подчинени. За последно за детонации по оборудването бе обявено на 17 юли. В резултат бяха нанесени вреди по пътното платно.

Източници на РБК-Украйна в СБУ разкриха, че повода за детонациите е удар с надводни дронове, който е осъществен от Службата за сигурност на Украйна благодарение на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР