Атаката срещу туристическия бизнес на България тази година беше много

...
Атаката срещу туристическия бизнес на България тази година беше много
Коментари Харесай

Министър Динкова се оплака от атаките срещу туристическия бранш

Атаката против туристическия бизнес на България тази година беше доста мощна . Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Зарица Динкова. Според нея все пак е регистриран растеж на туристите с 4% спрямо годината преди пандемията.

По думите й интернационалната обстановка е доста комплицирана и България е част от нея. Тя посочи, че взривяването на язовир Нова Каховка е било най-голямото предизвикателство, с което страната ни е трябвало да се оправи. Според нея реакцията на българските институции е била бърза и съответна.

Министърът акцентира, че водите по родното Черноморие са много по-чисти спрямо предходните години . Имаме към този момент 22 плажа със наследник байрак, добави тя.

Динкова засегна и тематиката за в Китен след. Министърът уточни, че по случая тече инспекция. Тя добави, че е образувана работна група сред четири министерства - Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Министерството на районното развиване, която ще работи по проблема.
 Четири министерства ревизират мръсна ли е водата по Южното Черноморие
Четири министерства ревизират мръсна ли е водата по Южното Черноморие

Проверките ще продължат до края на октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР