Атаката с дрон срещу военен обект в иранския град Исфахан

...
Атаката с дрон срещу военен обект в иранския град Исфахан
Коментари Харесай

Атаката с дронове срещу ирански военен завод: версии

Атаката с дрон против боен обект в иранския град Исфахан е осъществена от военновъздушните сили на Съединени американски щати. Това заяви през днешния ден, 29 януари, предава РИА Новости с позоваване на телевизионния канал Ал-Арабия.

Ресурсът се базира на източници, които изясняват, че задачата е била склад с балистични ракети.

„ До Иран бяха изпратени известия, че няма да бъдат позволени обекти за произвеждане на балистични ракети “, цитира каналът думите на събеседниците.

Отбелязва се, че нощес складът за муниции в Исфахан е бил нападнат от минидронове. Един от тях е бил свален от системи за Противовъздушна отбрана, другите два са попаднали в специфични клопки. На склада са нанесени незначителни вреди и няма данни за жертви или жертви.

В някои медии се появиха известия за детонации в други ирански градове - Алборз, Хамадан, Кередж, както и за въздушни набези в Техеран. Иранската осведомителна организация IRNA отхвърли тази информация, заявявайки, че Израел стои зад тази медийна офанзива, предопределена да посее суматоха измежду иранците и да дестабилизира обстановката в страната.

Същата версия гласи и Асошиейтед прес.

„ Това пристигна на фона на напрежението към нуклеарната стратегия на Техеран. През ноември Иран стартира да обогатява уран до 60% в нуклеарното оборудване Fordow и възнамерява в допълнение да разшири нуклеарния си потенциал. Това може да проправи пътя на страната за създаване на нуклеарни оръжия “, написа Асошиейтед прес.

Телевизионният канал Al-Hadas обаче, базирайки се на американски източници, заяви, че Израел не е забъркан в офанзивата с дрон против боен цех в иранския Исфахан.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР